Αποτελέσματα 2020

Αποτελέσματα 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βραβείο ΒΕΚ Προπτυχιακών Φοιτητών Βιολογίας «Χρήστος Γεωργιάδης»

Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ), έχει καθιερώσει το Βραβείο ΒΕΚ Προπτυχιακών Φοιτητών Βιολογίας «Χρήστος Γεωργιάδης». Το Βραβείο απονέμεται ετήσια σε Κύπριους φοιτητές Βιολογίας (με ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας) που σπουδάζουν στα Τμήματα Βιολογίας της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Βραβείο ΒΕΚ Προπτυχιακών Φοιτητών Βιολογίας «Χρήστος Γεωργιάδης» απονέμεται κάθε χρόνο στον Κύπριο Προπτυχιακό Φοιτητή Βιολογίας με την καλύτερη Διπλωματική/Πτυχιακή Εργασία.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΒΕΚ αποφάσισε ομόφωνα ότι για τη χρονιά 2020 (διπλωματικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν το 2019) το Βραβείο ΒΕΚ Προπτυχιακών Φοιτητών Βιολογίας «Χρήστος Γεωργιάδης» απονέμεται στη Βιολόγο Νικολέττα Αρέστη του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη Πτυχιακή/Διπλωματική της Εργασία με τίτλο «Γενετική αξιολόγηση του ρόλου της οξειδάσης CYP392A16 στην ανθεκτικότητα του Tetranychus urticae στα ακαρεοκτόνα».

Νικολέττα Αρέστη

Τα κριτήρια αξιολόγησης της Διπλωματικής/Πτυχιακής Εργασίας ήταν η επιστημονική αρτιότητα της πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας, η ποιότητα και επιστημονικότητα συγγραφής, οργάνωσης και παρουσίασης της πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας, ο αριθμός και η ποιότητα των επιστημονικών δημοσιεύσεων/παρουσιάσεων σε επιστημονικά συνέδρια που τυχόν έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας καθώς και η πρωτοτυπία και καινοτομία της πτυχιακής/διπλωματικής εργασίας.

Επιβλέπων (εξωτερικός) καθηγητής της εργασίας ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ Ιωάννης Βόντας του Εργαστηρίου Μοριακής Εντομολογίας του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας στο ΙΤΕ και υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν ο Καθηγητής Δρ Χαλεπάκης Γιώργης.

Η συγκεκριμένη διπλωματική/πτυχιακή εργασία αποτελεί μια ολοκληρωμένη και άρτια επιστημονική εργασία ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού έτους. Αποτελεί επίσης μια πρωτότυπη ιδέα καθώς προηγουμένως δεν είχε δημοσιευτεί κάτι αντίστοιχο και μελλοντικά μπορεί να λύσει σημαντικά ζητήματα γεωπονικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματική καταπολέμηση του συγκεκριμένου ακάρεου που αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους εχθρούς καλλιεργειών και προξενεί πολλές οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές καταστροφές.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 300 ευρώ και σχετικό τιμητικό πιστοποιητικό. Η απονομή θα γίνει σε ειδική τελετή που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τη βραβευμένη διπλωματική/πτυχιακή μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Βραβευμένη Διπλωματική Εργασία 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία της ΒΕΚ επικοινωνήστε στο email: awards@cbs.cy

Δημοσιεύσεις στον τύπο:

https://paideia-news.com/organomena-synola/2021/01/13/sti-biologo-nikoletta-aresti-to-brabeio-bek-proptyxiakon-foititon-biologias-xristos-georgiadis/?fbclid=IwAR0L5Qjbp_fGTPRfruTta6SwcUuGlLV_8dPz-z8BICH5Zn8Ga-8M0ifYyk4