Δρ Ανδρούλα ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δρ Ανδρούλα ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δρ Ανδρούλα ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διευθύντρια Τμήματος Γεωργίας, Υπουργείου Γεωργίας,

Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Επίτιμο Μέλος Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΒΕΚ)

Η Δρ Ανδρούλα Γεωργίου γεννήθηκε το 1959 στον Καραβά της Επαρχίας Κερύνειας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Λαπήθου μέχρι το 1974 και

αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Θηλέων Κύκκου τo 1977.

Το 1982 αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Άριστα (βαθμός: 8,82), από το οποίο στη συνέχεια, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας απέκτησε Διδακτορικό στη βοτανική/γενετική των αγρωστωδών με τίτλο «Χρωματοσωμικός πολυμορφισμός

σε διπλοειδή Triticeae (Aegilops, Agropyron, Hordeum)

του Ελλαδικού χώρου με την τεχνική C-ζώνωσης».

Το 1989 διορίστηκε Λειτουργός Γεωργικών Ερευνών (ΛΓΕ)

στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών στον Κλάδο Οπωροκηπευτικών.

Στη συνέχεια, το 1992, με υποτροφία της Κυπριακής κυβέρνησης εκπόνησε μεταπτυχιακές  σπουδές επιπέδου Master στις Φυτικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνιας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), με ειδίκευση στη Δενδροκομία με άριστα (βαθμός GPA: 3.97/4) και με τίτλο ερευνητικής εργασίας: “Isoenzyme analysis for Predicting Scion-Rootstock Incompatibility in Citrus”.

Το 1999 με υποτροφία Fullbright έτυχε μικρής διάρκειας εκπαίδευση  στα εσπεριδοειδή στις ΗΠΑ. Το 2005 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης.

Είναι παντρεμένη, έχει δυο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Από τις 15 Μαΐου του 2010, διορίστηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, από όπου και υπηρετεί με πλήρη αφοσίωση τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου.

Σκεπτικό Βράβευσης Δρος Ανδρούλας ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ανακήρυξη και τιμητική διάκριση αυτή της Βιολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΒΕΚ), εδράζεται στη μέχρι σήμερα άριστη συνεισφορά της Δρος Ανδρούλας Γεωργίου στους τομείς της γεωργίας, της επιστήμης, της έρευνας και εν γένει τη διακεκριμένη προσφορά της στην κυπριακή κοινωνία, αλλά και στην προαγωγή των βιολογικών επιστημών και θεμάτων ευρύτερα.

Στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών διετέλεσε Προϊσταμένη του Κλάδου Δενδροκομίας/Αμπελουργίας και Προϊσταμένη του Τομέα Παραγωγής και διακρίθηκε για την εργατικότητα και την επιστημονικότητά της.

Τα ερευνητικά της προγράμματα στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, καινοτόμα και πρωτοποριακά, στόχευαν στην επίλυση προβλημάτων της κυπριακής γεωργίας με κύριο αντικείμενο την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Επίσης, συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και προγράμματα του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα διεθνή περιοδικά καθώς και στο περιοδικό «Αγρότης», «Γεωργικά Νέα», ημερήσιο Τύπο κλπ. Είναι μέλος σε διάφορες επιστημονικές εταιρείες και συμβούλια. H Δρ Ανδρούλα Γεωργίου από το 2010, ηγείται με αποτελεσματικότητα ως Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος από όπου και υπηρετεί με πλήρη αφοσίωση τον γεωργικό κλάδο και τον αγροτικό κόσμο της Κύπρου.

Με αυτό το σκεπτικό η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου ανακηρύσσει τη Δρα Ανδρούλα Γεωργίου ως Επίτιμο Μέλος της.